Service Studio Medewerker (Salesforce)

  • Service Studio
  • Oosterhout, Nederland

Service Studio Medewerker (Salesforce)

Functieomschrijving

Ga jij technische uitdagingen op het snijvlak van business en IT graag aan, en krijg je energie van het verder brengen en helpen van klanten? Kom het team versterken als Service Studio medewerker, specifiek voor het Salesforce team! Een unieke en uitdagende functie doordat je als Service Studio Medewerker een inkijk krijgt in de ‘keuken’ van onze diverse aansprekende klanten.


In deze rol ben jij hét gezicht en de stem van Bluedesk CRM voor onze klanten. Je houdt je bezig met het optimaliseren van onze klantomgevingen, beantwoord klantvragen en informeert actief over de voortgang of lopende activiteiten. Daarnaast voer je (technische) impactanalyses uit om vervolgacties te plannen en de haalbaarheid van klantverzoeken te beoordelen. Je hebt natuurlijk ook contact met het interne team om de consultant/klantverantwoordelijke up to date te houden. Uiteindelijk (en afhankelijk van jouw mooie ontwikkeling binnen de rol) heb je zeker ook de kans om mee te draaien in projecten, of aan demo's te werken samen met het sales team om je zo verder te ontwikkelen. Wat betreft ontwikkeling zit je bij ons wel goed; samen met je team zorg je dat je bezig bent met verdere ontwikkeling van jouw eigen kennis en kunde.


De blauwe draad in je dag

Na een check-in met het team ga je aan de slag, dat kan natuurlijk vanuit huis, of bij ons op kantoor. Samen met je behulpzame collega’s op de Service Studio los je de technische uitdagingen op die klanten ervaren met Salesforce. Tussendoor leer je uit jezelf bij over de nieuwste technologieën, zodat je klanten goed kunt blijven helpen. Vervolgens meldt een klant zich met een onverwacht technisch probleem dat spoed vereist. Je schakelt snel met het team en zet een stap extra om de klant te helpen. De tevreden klant zorgt ervoor dat jij tevreden je werkdag afsluit!

Wil je wat meer weten over Bluedesk CRM? Check onze website! Maar onze kernwaarden zeggen nog wel het meest over ons:

  • We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen (gecommitteerd, flexibel & pragmatisch)
  • We groeien samen (mensen, klanten & partners)
  • We zijn leergierig, creatief en scherp (technologie, processen & ontwikkelingen)

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde MBO+ of HBO opleiding in de richting van IT
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met bij voorkeur Salesforce (of een nadere CRM applicatie), zodat je snel up & running bent
  • Jij zorgt ervoor de klanten op een zo goed mogelijke manier geholpen worden, je bent dus proactief en servicegericht
  • Je bent kritisch en durft door te vragen om echt achter de wensen en behoeften van klanten te komen
  • Je hebt zin om je verder te ontwikkelen en bent nieuwsgierig van aard